طراحی سایت 2

طراحی سایت - بهینه سازی سایت

طراحی سایت 2

طراحی سایت - بهینه سازی سایت

سیستم مدیریت محتوا (CMS)

سامانه مدیریت محتوا یا Content Management System، برنامه‌ای است که با بهره‌گیری از بانک اطلاعاتی امکان ویرایش، انتشار، و مدیریت داده‌ها را - بدون نیاز به برنامه‌نویسی - فراهم می‌کند. CMS یک برنامه نرم افزاری روی سرور است که به مدیر سایت اجازه می‌دهد تا محتوای سایت را بدون نیاز به طراحی دوباره سایت، تغییر دهد. در واقع طراح اولیه سایت، یک بار سیستم محتوا را طراحی می‌کند و تعدادی قالب آماده برای صفحات طراحی کرده و آن را روی سایت شما نصب می‌کند. و حال شما به راحتی می‌توانید صفحات دیگری را به آن کم یا اضافه یا ویرایش کنید.


با استفاده از CMS به سادگی قادر خواهید بود هر امکانی را که بخواهید به سایت اضافه کنید. در واقع شرکت‌های طراحی وب، سال‌ها تجربه خود در راه اندازی وب سایت‌های مختلف را در قالب یک نرم افزار CMS به شما ارائه می‌دهند و شما می‌توانید از امکانات آماده این نرم افزارها نهایت استفاده را ببرید. با استفاده از CMS، وب سایت شما هرقدر هم که گسترده باشد، یک اپراتور ساده می‌تواند آنرا به سادگی نگهداری و به روز کند. نیازی به پرداخت هزینه زیاد برای به روز رسانی توسط یک طراح وب حرفه‌ای نخواهد بود. با توجه به اینکه قسمت‌های مختلف یک نرم افزار CMS از قبل طراحی و آماده شده اند، راه اندازی سایت‌های متکی به نرم افزار CMS معمولاً بسیار سریع تر از سایت‌های ایستا (Static) صورت می‌پذیرد. در واقع بزرگ‌ترین مزیت CMS به طراحی سنتی در همین زمینه است. با استفاده از CMS، شما برای به روز رسانی وب سایت خود تنها به یک کامپیوتر متصل به اینترنت نیاز خواهید داشت و برای این کار از هیچ نرم افزار دیگری لازم نیست استفاده کنید.


جوملا به عنوان یک سیستم مدیریت محتوای کدباز روز به روز در حال گسترش است. کارگاه های آموزشی و کنفرانس های تخصصی متعددی در رابطه با جوملا و کاربری آن برگزار می گردد . ورد پرس نیز از جمله سیستم های قدرتمند مدیریت محتوا محسوب می گردد که عمر آن از جوملا بیشتر است و اکثرا برای راه اندازی وبلاگ (Blog) بکار می رود. در این مقاله سعی در مقایسه تخصصی جوملا و ورد پرس و قابلیت های هرکدام نموده ایم.



مقایسه جوملا ، وردپرس و دروپال

هر سه CMS قدرت های زیادی دارند, اما هر کدام در زمینه های خاصی نسبت به بقیه برتری دارد. وردپرس به طرز باورنکردنی ای در استفاده و نگهداری آسان است و قابل توسعه و قوی می باشد. اما فاقد بسیاری از امکانات مدیریتی است که در سایت های بزرگ موجود است. جوملا برای سایت شرکت ها یا سیستم های معمول مانند مجله های آنلاین, سیستم های رویداد یا تقویم ساخته شده است. دروپال از لحاظ فنی و توسعه پذیری قوی ترین CMS است اما یادگیری و مدیریت آن سخت است. اگر شما وب سایت کوچکی دارید و می خواهید آن را از منزل مدیریت نمایید دراینصورت درحال حاضر سیستم مدیریت محتوای وردپرس بهترین گزینه برای مدیریت و بروزرسانی وب سایت شما بصورت روزانه و متوالی می باشد زیرا کارها به سادگی و سرعت انجام می گیرد. انجمن های گفتگوی مجازی (Forum) متعددی برای کاربران وردپرس وجود دارد و راهنما های متعددی در اینترنت در دسترس مدیران سایت های وردپرسی می باشد.


تنها دلیل برای انتخاب جوملا به عنوان سیستم مدیریت محتوای برتر قدرت و گسترش پذیری فوق العاده آن می باشد در واقع قابلیت گسترش پذیری جوملا بی پایان است. برای وب سایت های بزرگ تجاری و پرتال های غیر تجاری جوملا دارای سیستم چندکاربره می باشد لذا برای سایت هایی که چندکاربره می باشند (چندین نفر بصورت هم زمان مدیریت یک سایت را برعهده دارند) جوملا بهترین گزینه است. هر مدیر می تواند سطح دسترسی خود را داشته باشد و به قسمت های دیگر دسترسی نداشته باشد.


برنامه های الحاقی (ماژول و کاپوننت) متعددی نیز بصورت تجاری و غیرتجاری برای جوملا موجود می باشد که هرکدام می تواند به قابلیت های پیشفرض جوملا بیافزاید. به مانند وردپرس انجمن های گفنگوی مجازی (Forum) متعددی نیز برای جوملا وچود دارد که مدیران و برنامه نویسان سایت هایی که از سیستم مدیریت محتوای جوملا استفاده می نمایند تجربیات خود را با یکدیگر به اشتراک می گذارند اما یافتن مقالات آموزشی تا حدودی دشوار تر می باشد.

هر شخصی با دانش و تجربه کافی در زمینه سیستم های مدیریت محتوا مسلما جوملا را برای مدیریت سایت خود انتخاب می کند اما وردپرس برای کاربران مبتدی بسیار مناسب تر می باشد.


وردپرس


وردپرس در درجه اول یک ابزار برای وبلاگ است, و از آنجا که بسیاری از سایت های ساده می توانند مانند یک بلاگ پیاده شوند, ورد پرس برای این سایت ها بسیار مفید است. ویژگی بارز وردپرس سهولت استفاده از آن حتی برای کاربران غیر فنی است. برای سایت هایی که به صورت استاتیک هستند یا سایت هایی که بر مبنای وبلاگ هستند یا نیاز به تعاملات پایه ای با مشتری ( مانند سبد خرید, روزنامه, تقویم و...) دارند وردپرس گزینه خوبی است. این در حالی است که وردپرس فاقد بسیاری از امکانات مدیریتی است که اغلب سایت های پیشرفته به آنها نیاز دارند. اگر صفحات یک وبسایت باید رفتار های مختلفی برای کاربران داشته باشند یا وبسایت دارای امکانات شبکه های اجتماعی است ورد پرس گزینه مناسبی نیست. وردپرس دارای انجمن بزرگی است. بنا بر این یافتن توسعه دهندگان و حل مشکلاتی که شما با آنها روبرو می شوید آسان است. وردپرس از لحاظ سهولت استفاده از جوملا و دروپال جلو تر است. نصب ماژول, ارتقا سیستم و گرفتن بک آپ همگی با یک کلیک امکان پذیر است.


مزایای وردپرس


بهترین ابزار برای وبلاگ نویسی

سهولت استفاده برای صاحبان سایت که فاقد توانایی های فنی هستند.

تنظیمات, نصب و نگهداری سریع و بدون دردسر است.

تغییر در سایت و ارتقا با یک کلیک

دارای بزرگترین انجمن توسعه دهندگان قالب و ماژول نسبت به بقیه CMS ها

معایب وردپرس


توسعه امکانات موجود نیازمند ماژول نویسی

افزودن محتوای دینامیک به صفحات سخت است.

امکانات شبکه اجتماعی محدود است.

کاربرد وردپرس


وبلاگ و سایت های ساده


جوملا


جوملا از هر دو لحاظ قابلیت توسعه و سهولت بین وردپرس و دروپال قرار دارد. جوملا از یک فریمورک MVC استفاده میکند و بسیار کاراتر از وردپرس است. در سال های گذشته ساده سازی های بسیاری در فرایند های نصب و ارتقا جوملا انجام شده است, اما هنوز این عملیات نیازمند دانش فنی می باشد. جوملا دارای یک انجمن بزرگ از طراحان قالب حرفه ای و توسعه دهندگان افزونه می باشد, البته بسیاری از آنها محصولات خود را به صورت رایگان عرضه نمی کنند. شاید این امر مهم ترین دلیل حرکت کند جوملا باشد در حالی که دروپال و وردپرس تمامی ماژول های خود را به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار می دهند. برخی از الحاقاتی که در دروپال و وردپرس به صورت رایگان و منبع باز در اختیار است در جوملا باید خریداری شود.


مزایای جوملا


اخیرا مراحل نصب و پیکربندی ساده تر از وردپرس شده است.

سیستم کش برای بهبود کارایی به صورت پیش فرض در هسته جوملا اضافه شده است.

پنل مدیریتی راحت

توسعه پذیری بیشتر برای توسعه دهندگان نسبت به وردپرس

معایب جوملا


بهینه سازی برای موتورهای جستجو به صورت پیشفرض در هسته قرار نگرفته است. ( URL ها برای موتورهای جستجو مناسب نیست.)

بسیاری از افزونه های خوب جوملا باید خریداری شود.

کاربرد جوملا


سایت هایی که نسبت به سایت های تولید شده با وردپرس قوی تر هستند اما نیاز به یک سیستم پیچیده ندارند.


دروپال


دروپال از لحاظ پیکربندی و مدیریت نسبت به جوملا و وردپرس پیچیده تر است, اما روش های ساده ای را برای پیکریندی کاربرد های کلیدی مانند تعریف صفحات دینامیک که یک اسکریپت PHP را پردازش میکند, ارایه می کند. علاوه بر این دروپال یک API قدرتمند فراهم می کند که به طور قابل ملاحظه ای زمان توسعه را کاهش می دهد. من دروپال را از چشم انداز یک توسعه دهنده بسیار قوی می دانم. افزونه های زیادی در رابطه با شبکه های اجتماعی برای دروپال موجود است که به کاربر اجازه می دهندمحتوای خود را ایجاد کند, پروفایل خود را بسازد و تنظیم کند و با کاربران دیگر ارتباط برقرار کند. وقتی که مشکلی پیش بیاید منابع زیادی برای کمک و راهنمایی در انجمن و سایت دروپال وجود دارد, اما صفحات مدیریتی دروپال بسیار زیاد, غیرقابل درک و پیچیده است. این موضوع بزرگترین معضل استفاده از دروپال است:پیچیدگی. مثلا, به صورت پیش فرض محتوا های دروپال فقط به صورت HTML توسط کاربران وارد می شود و برای داشتن یک ویرایشگر WYSIWYG باید ماژول های اضافه نصب شوند در حالی که این ویرایشگر ها به صورت پیش فرض در هسته جوملا و وردپرس قرار دارند. علاوه بر این برخی از امکاناتی که شما از یک CMS انتظار دارید در دروپال با ترکیب چند ماژول اضافه فراهم می شود و نیاز با آموزش برای پیکربندی و مدیریت دارد.


مزایای دروپال


امکان پردازش کد PHP در تنظیمات داخل سیستم (عدم نیاز به توسعه ماژول برای بسیاری از کاربرد ها)

بهترین سیستم برای ترکیب شبکه اجتماعی و تجارت

API قدرتمند برای توسعه ماژول

امکان پیاده سازی همه امکانات ممکن برای یک وبسایت

معایب دروپال


سختی تنظیمات و نگهداری برای کاربران غیر فنی

تعداد قالب های رایگان کمتر از جوملا و وردپرس

برای ساخت یک سایت کاربردی تعداد زیادی ماژول باید نصب شود.

کاربرد دروپال


سایت های ساده مانند سایت های قابل ساخت با جوملا و ورد پرس

یک سایت پیچیده و فراتر از یک CMS

شبکه اجتماعی


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.